Surrealisme, figuratie en beeldhouwwerk ontmoeten elkaar onder één dak

 

Foto: ErikMaes

 
SCHOTEN - Gilberte Jennes, Bob Ivens en Theo Franssen zijn drie kunstenaars met elk een aparte stijl. Met een gemeenschappelijke expositie in het Kasteel van Schoten willen ze het publiek op één centrale plaats kennis laten maken met verschillende kunstvormen.

Theo Franssen en Bob Ivens zijn oud klasgenoten van het Schotense Sint Michielscollege en delen beide de passie voor de schilderkunst. Ivens schildert met de traditionele olieverf en spiegelt zich vooral aan het surrealistich werk van Salvatore Dali. Franssen schildert met acrylverf en vindt zijn ideeën in het thema reizen maar waagt zich ook aan figuratie waarbij hij ditmaal de figuur van Maria Magdalena gebruikt na het lezen van het gelijknamig boek geschreven door Schotenaar Bram Rossano.

Beide schilders hadden elkaar uit het oog verloren en wisten niet van elkaar dat ze schilderen maar kwamen ruim 40 jaar later via internet weer in contact met elkaar. Ivens die het grootste gedeelte van zijn tijd verblijft in Hongarije kwam met het idee om samen te exposeren. Franssen was het idee genegen, maakte de praktische afspraken met de cultuurdienst en zorgde voor de nodige publiciteit.

Om de tentoonstelling compleet te maken waren Ivens en Franssen van mening dat er nog een derde kunstenaar bij moest. Na een korte zoektocht kwam Franssen in contact met Gilberte Jennes die hij kent van de academie en Mortsel. Jennes die zich al 20 jaar toelegt op beeldhouwen, schilderen en grafiek nam de uitdaging aan om mee in dit verhaal te stappen.

Wie graag deze tentoonstelling wil bezoeken kan dit weekend terecht op de eerste verdieping van het kasteel van Schoten. Openingsuren zijn op vrijdag van 14u tot 17u en op zaterdag en zondag telkens van 11u tot 17u